Van Kooten en De Bie Forum
FAQ: BeeldmateriaalVRAAG: Hoe heet het deuntje/muziekje dat wordt afgespeelt van Jacobse en van Es. (Ik denk: ol the freaks are chique ofzo) wie kan mij helpen want ik wil het graag weten.

Ingezonden door: Ryan Oomen, Achtmaal (17-05-2003)

ANTWOORD:
Chic met Le Freak (De redactie).


VRAAG: Net begonnen met voor zoveelste keer het "Gala van het Gouden Hoofd" te bekijken. Ongelooflijk mooi! In dit gala worden steeds blokjes van 4 "ingezonden" filmpjes getoond. Na het gesprek met Mr. Okke Baret, voorzitter van de Stichting "Het Gouden Hoofd", gevoerd op het draaiplateau dat te laat gaat draaien, start de 2e ronde met ingezonden filmpjes. O.a met Joop Middelkoop, preparateur, en Toon van Wissen, veearts. Ieder filmpje start met een soort intermezzo waarbij allerlei hoofden van willekeurige mensen worden getoond. Ik vind de muziek bij deze hoofden zo prachtig. Deze muziek komt steeds weer terug. Iemand enig idee van titel/artiest? Of iemand enig idee hoe ik daarachter kan komen? Vrandelijke greuten, jim

Ingezonden door: Jim Janssen, Amsterdam (29-04-2003)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: Is er een videoband van de "Dierentuin" in omloop?

Ingezonden door: Dick Brouwers, Arnhem (12-05-2003)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.


VRAAG: Er zijn verschillende sketches/teksten van Van Kooten en De Bie zoals Goeie Peer, kinderpartijtje en preciesiepoepen. Zijn deze teksten ook uitgebracht op video of dvd?

Ingezonden door: Moniek Visscher, Hengelo (28-01-2003)

ANTWOORD:
De meeste sketches en teksten die Van Kooten en De Bie voor hun langspeelplaten schreven zijn niet als sketch op video of dvd verschenen om de eenvoudige reden dat het sketches betreft die speciaal voor grammofoonplaat gemaakt zijn. Uiteraard zijn er wel opnamen met sommige van de karakters die ook in sketches op de lp's voorkomen (bijvoorbeeld Jacobse en Van Es, Koos Koets en Robbie Kerkhof, Cor van der Laak etc).

Ingezonden door: Jeroen, Eindhoven (06-05-2003)VRAAG: Ik meen dat er een scene is met Gé en Arie en dat ze over hun vader in het verzet praten. Al pratende komen ze er achter dat hun vader misschien wel fout was. Weet iemand of dat ook op een videoband/DVD staat?

Ingezonden door: Willem Melching, Amsterdam (19-01-2003)

ANTWOORD:
De inmiddels klassieke aflevering "Wo ist der Bahnhof?" is verschenen op zowel video als DVD (Ons Kijkt Ons 1). Naast deze aflevering staat zowel op de video als DVD een inmiddels andere klassieke aflevering "Slagroom met ijs" waarin Arie en Ge gaan overwinteren in Spanje. Als laatste op de video een korte film met Ge en Arie (Dekselroof). De DVD heeft nog een bonus: de allereerste tv-verschijning van Ge en Arie getiteld "Hoofden op Hol"..

Ingezonden door: Jeroen, Eindhoven (06-05-2003)

ANTWOORD:
Staat op de DVD 'Het wel en wee van arie en Gé'

Ingezonden door: Ton Knop, Steenbergen (12-04-2003)

ANTWOORD:
Ja, er is een dvd verschenen van Arie en Gé Temmes,te zien op:
Who ist der Bahnhof
Slagroom met ijs
Dekselroof
Extra te zien:
Hoofden op hol
De dvd duurt 124min.

Ingezonden door: Ryan Oomen, Achtmaal (30-04-2003)VRAAG: Op de DVD Gé en Arie Temmes is de aflevering van "Der Bahnhof" totaal verpest door de muziek te veranderen en door het stuk van de pot bruine bonen en een pot appelmoes halen weg te laten; wie kan mij vertellen waarom en hoe dat zo gekomen is?

Ingezonden door: Willem van Prooijen, Vlaardingen (10-01-2003)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: Bestaat er een video/dvd waarop de WIBOCRI voorkomt?
Vast bedankt.

Ingezonden door: Louis van de Klei, Bussum (11-12-2002)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: Wie weet van wanneer het filmpje van de Bie is, over sponsstad en of ik dat nog ergens vandaan zou kunnen halen?
Bedankt!

Ingezonden door: P. Thijs, Delft (07-11-2002)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: Wie helpt mij?????
Wim de Bie heeft ooit een persoon gespeeld die in onmin met zijn moeder leefde en in het tuinhuis woonde. Daar had hij regelmatig contact met koningin Wilhelmina aan gene zijde. Wat is de naam van deze figuur?

Ingezonden door: Femmy Soeters, Hoorn NH (04-10-2002)

ANTWOORD:
Walter de Rochbrune

Ingezonden door: Wim van Burken, Veenendaal (19-01-2003)VRAAG: Hoi, Mooie site zeg!
Ik heb een vraag. Weet jij misschien hoe of waar ik aan beeldmateriaal van de sketch over Wormen en Naarden (normen en waarden) kan komen.
Alvast bedankt,
Jan


Ingezonden door: Jan Markerink, Rotterdam (19-09-2002)

ANTWOORD:
De sketch van Wormen en Naarden (Normen en Waarden) staat op de nieuwste DVD van van Kooten en de Bie
Keek Op De Week.

Ingezonden door: an Oomen, Achtmaal (17-05-2003)VRAAG: Hoe heet het typetje , de parodie op Klazien uit Zalk?

Ingezonden door: Rick Rom, Den Haag (26-08-2002)

ANTWOORD:
- Berendien uit Wisp (?) (De redactie)VRAAG: Ik ben op zoek naar een uitzending van van Kooten en de Bie waarop Kees van Kooten stoned voor de klas staat en les geeft (?) Wie weet op welke videotape deze uitzending staat?

Ingezonden door: Ben Haak, Den Burg (05-08-2002)

ANTWOORD:
Ik kan me niet heugen dat zo'n tape bestaat. Weet je wel zeker dat-ie er is?

Ingezonden door: Ruud van Dam, Asten (27-09-2002)

ANTWOORD:
Dat staat op de DVD "Keek op de Week". Speelduur: 250 minuten.

Ingezonden door: Ryan Oomen, Achtmaal (30-04-2003)

VRAAG: er is een sketch met Carla en Frank van Putten waarin - volgens mijn geheugen - Frank tegen zijn moeder zegt "nee moeder, ik wil geen vriend, ik wil gewoon een lekker wijf" Weet iemand of mijn geheugen correct is of volledig verkeerd en indien verkeerd hoe gaat de sketch dan wel?
Alvast bedankt.
Fred


Ingezonden door: Fred van Veen, Leidschendam (01-08-2002)

ANTWOORD:
Volgens mij ging het zo van Frank en zijn moeder.
"Moeder ik wil geen vriend, ik wil een lekker wijf met weinig kleren aan en daar onder niks!"

Ingezonden door: Geert Berkhout, Maassluis (09-09-2002)

ANTWOORD:
De sketch gaat over het feit dat de zoon van een vriendin van Carla homo is, en dat de vriend en die zoon hun moeder enorm in de watten leggen.
Carla wil zodoende Frank ook koppelen aan een jongen "Hé, is dat geen leuke jongen Frank?" Niet wijzen moeder!".
Vervolgens gaat zij even weg om homo-jongens te zoeken en zegt Frank tegen de camera "Ik wil helemaal geen vriend, ik wil een lekker wijf", etc

Ingezonden door: Thijs Kleemans, Wouw (03-10-2002)

ANTWOORD:
Antwoord op de vraag van Fred van Veen (01-08-2002): ik meen dat hij in ieder geval niet "een lekker wijf" zegt, maar "ik wil helemaal geen ...(?), ik wil gewoon een lekkere vriendin"

Ingezonden door: Paul Turner, Eindhoven (09-12-2002)

ANTWOORD:
Er is een sketch waarin moeder van Putten zegt dat ze graag een schoonzoon zou willen en waarin ze naar 'leuke meneren' wijst. Maar het enige wat Frank hardop tegen zijn moeder zegt is: "Niet wijzen, moeder!" Ik vermoed dat u dit fragment bedoelt; het staat op "De lachwekkende jaren '90", één van de eerste Simpelteeps

Ingezonden door: Martijn van den Boogaard, Someren-Eind
(28-12-2002)

ANTWOORD:
Volgens mij zegt Frans van Putten:
"ik wil gewoon een lekker meid, maar ik heb geen lekkere meid, want daar ben ik voor behandeld."
Prachtige scenes met Carla en Frans van Putten. De beste vind ik de scene waar Carla niet kan parkeren. :-)

Ingezonden door: Jim Janssen, Amsterdam (02-01-2003)


VRAAG: Ik herinner mij dat van Kooten en de Bie twee vrouwen speelde. Met een grote ketting om en ze stonden in de tuin en gingen er vervolgens rondjes rennen. Weet iemand hoe die typetjes heten?

Ingezonden door: Ilse, Leiden (24-07-2002)

ANTWOORD:
- Koos en Jet Veenendaal (Afzender: De redactie)VRAAG: Een goede vriend van mij gaat dit jaar trouwen. Nu is hij een grote fan van 'Van Kooten en De Bie'. Is er een leuke sketch van 'Van Kooten en De Bie' die enigzins gerelateerd is met zegmaar de gebeurtenis 'trouwen'? Aangezien ik zelf geen kenner ben, stel ik alle hulp op prijs.

Ingezonden door: Douglas Hoogland, Amsterdam (09-06-2002)

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: In 1985 werd de aflevering uitgezonden: "ik roep nog hee; het relaas van een opheffertje" met Bie als direkteur van Schoenorama die Koot als wielrenner gaat sponsoren en wat fataal afloopt. Bijna op het einde, vlak voor het gesprek met de curator (Heerma van Voss) is er de prachtige scene in het stadion waar Koot probeert het wereld-(d)uur-record te verbeteren. Terwijl Koot na 2 dagen fietsen bijna van zijn fiets afvalt, staat Bie te schreeuwen op de tribune dat "ALLES wordt gesponsord!" Deze scene in het stadion wordt beeindigd met een werkelijk magnifiek camera-shot, dat langzaam uit-zoomt. Tijdens deze stadion-scene wordt een vrij bekend synthesyzer-nummer als achtergrond muziek gebruikt. In de stijl van Tomita, Vangelis of ziets. Weet iemand wat de TITEL is van deze muziek? Alvast bedankt! Jim

Ingezonden door: Jim Janssen (22-01-2002)

ANTWOORD:
- Antarctica van Vangelis (Jim himself)VRAAG: Meerdere inzenders hadden de vraag voor welke bedrijven Van Kooten en de Bie ooit reclamespotjes hebben gemaakt. Graag met jaartallen en omschrijving inhoud ..
De heer Hink wist zich nog een spot te herinneren die zich afspeelde aan een ontbijttafel met allerlei Franse producten. Koot en Bie hadden hierbij ook Franse petten op.

Ingezonden door: Tini Netto, Amsterdam (01-01-2001), Marion Korsten, Nuland (06-01-2002), Desiree de Pauw Gerlings, Amsterdam (08-01-2002) en P. Hink, Amsterdam (08-01-2002).

ANTWOORD:
Nog geen antwoord(en). U kunt via het submenu u antwoord insturen.VRAAG: Dag, ik wil graag weten in welk televisiefragment de uitspraak "ik verveel me zo" is gedaan en of dit fragment ook op video te krijgen is?

Ingezonden door: Madelijne Pleines, Haarlem (21-11-2001)

ANTWOORD:
"Ik verveel me zo" komt uit een scene van twee verveelde ex-zakenlieden (miljonairs?) die niets meer om handen hebben. Dit is ooit uitgezonden op TV, in Krasse Knarren onder de noemer "dat lossen we samen wel op, een compilatie.
Ik hem em op videoband, dus ...

Ingezonden door: Lennart Salden, Sittard (06-12-2001)VRAAG: Hoe heet het saxofoon-riddeltje van Sonny Rollins bij Keek op de Week?

Ingezonden door: Gerben Brinkmann, Nijmegen (04-09-2001)

ANTWOORD:
Het saxofoon-nummer van Sonny Rollins heet Duke Of Iron.

Ingezonden door: Johan Volkers, Amersfoort (18-02-2002)

 
 
 
 
Marktplaats om vragen en items
met andere Koot & Bie-liefhebbers uit te wisselen
Quick Links
  Startpagina
  Vraag & Aanbod
  Gastenboek
  E-mail Webmaster
HomePage De tiepetjes van Koot en Bie De interactieve Koot en Bie Quiz Geluidsfragmenten van Koot en Bie Teksten van Koot en Bie Diversen, waaronder Bibliografie,  Jacobse & Van Es, Gé en Arie, en meer .. Ruilbeurs: gevraagd en aangeboden Koot en Bie Startpagina