Jacobse & Van Es
Concurrentiebedingetjes en andere bepalingen
Concurrentiebedingetjes
Dan staat er in je contract dat je binnen een jaar nadat je de pleiterik hebt gemaakt bij je baas, dat je dan niet bij de klanten van je baas mag gaan werken. Terwijl die klant een grote multinationale onderneming is met tienduizenden mensen, maar jij mag er niet werken, die andere tienduizend wel. Nee, zie ik zo scheel dan. Dus jij loop je eigen het schompes te werken voor je baas, maar je rechten worden voor je neus, door je neus, langs je neus en via je neus de grond ingeboord. Dit is een kwestie van rechtsongelijkheid. En de rechter kan je in je gelijk stellen bij deze rechtsongelijkheid. Concurrentiebeding en ook relatiebedingen zijn beperkingen die niet netjes zijn in onze Westerse maatschappij. Ze sluiten ons op in kampen en als we weg willen dan vergassen ze ons met boetebepalingen. Er komt nog een dag dat ik zo'n directeurtje ter plekke doodschiet. Concurrentiebedingen zijn laffe vrijheidstraffen opgesteld door bange kleutertjes.

Boetebetalingen/bepalingen
Leuk he, als je toch het concurrentiebeding overtreed, dan kost je dat 10.000 gulden per dag of meer. Zijn we toch weer godverdegodver SOCIAAL met elkaar bezig. Nee, als je geen vertrouwen wilt winnen en geen goede relatie met je werknemer wil opbouwen, dan moet je juist zulke boetes in het vooruitzicht stellen en allerlei boetenbepalingen. Dit is je zuiverste slavernij en hokjes mentaliteit. Lekker gezond allemaal. Ik word ik daar aggressief van? Nee, ik ben het al!

Eenzijdig veranderbare bepalingen
En dan dach je dat concurrentiebedingetjes, boetebepalingen en smerige leasepraatjes alles was? Mooi niet. Het nieuwste van het nieuwste, zijn de eenzijdig veranderbare bepalingen. Eers definieren ze op welke voorwaarden je het werk in hun kampen mot uitvoeren en vervolgens als je daar dus in terech ben gekommen, gaan ze allerlei bepalingen veranderen. Het lijken wel kampbeulen die je eerst een lekker taartje voorhouden, maar je daarna laten kouwen op 10 centimer lange splinters.
 
 
 
 
Jacobes en Van Es laten zich
niet voor de keien schoppen !
Quick Links
  Startpagina
  Vraag & Aanbod
  Gastenboek
  E-mail Webmaster
HomePage De tiepetjes van Koot en Bie De interactieve Koot en Bie Quiz Geluidsfragmenten van Koot en Bie Teksten van Koot en Bie Diversen, waaronder Bibliografie,  Jacobse & Van Es, Gé en Arie, en meer .. Ruilbeurs: gevraagd en aangeboden Koot en Bie Startpagina