Jacobse & Van Es
Lease-contractjes
Gluiperige leasecontracten
Moet jij opdraaien voor eventuele lastenverhoging van de leasemaatschappij, terwijl de leaseauto een arbeidsvoorwaarde is. Nah, het lijk wel een straf. Moet jij een nazidocument ondertekenen waarin je moet betalen voor boetes etc. van de leasemaatschappij als je je wagen voor beeindigen van het leasecontract netjes en ongeschonden terugbrengt? Omdat je baas te laf is om dit risico te nemen. Terwijl die het meeste geld opstrijkt? Nah, rij de auto maar total loss, dat kost je hooguit een eigen risico van enkele honderden guldens i.p.v. enkele duizenden guldens boete. Laat je niet wijsmaken dat dit allemaal onzin is. Deze contracten, die jij moet ondertekenen, bestaan. Maar zij boden toch een auto aan? Als het zo door gaat, dan kan je de auto beter zelf kopen. Bijtelling auto van de zaak Fijn zo'n bijtelling. Maar niet heus. Of je nu veel of weinig rijdt, het maakt niets uit, die 20% of 24% betaal je toch wel extra. Maar op welke redelijke gronden is er een onderscheid te billijken van 20% en 24%. Waarom 20% bij minder dan 30km enkele reisafstand en 24% bij meer? Je reist toch naar je werk, je zal er toch moeten komen. Of is het om te stimuleren om het ovee te nemen. Maar dat kan weer niet omdat je allerlei boetes van de leasemaatschappij in het vooruitzicht worden gesteld. Zie ook hieronder.

Per schade eigen risico?
Bij bijna iedere leaseauto moet je voor iedere schade je eigen risico betalen. Dus heb je twee kleine krasjes of een deukie en een krassie, dan ken je tweemaal je eigen risico betalen. Dus doe dan het volg het volgende:
- bij alleen krasjes: maak er 1 grote kras van (verbind ze)
- bij alleen deukjes: maak er 1 deuk van (zet de auto op schiphol zo'n 100 meter van het begin van de landingsbaan)
- bij schadecombinaties: rij de auto de plomp in (zet hem zondagochtend in het donker bij een haven, duw hem de plomp in. Vertel de leasemaatschappij dat je een stukkie wilde lopen door de haven - omdat je van bootjes houdt - en dat je bij terugkomst je auto niet meer kon vinden). Gebruik wel handschoenen als je de auto erin duwt (vingerafdrukken!).
- zoek een collega op met dezelfde problemen, laat hem van bij een donker kruispunt van rechts aan komen rijden, opeens valt zijn licht uit, jij ziet hem niet en boem er boven op. Twee auto's total loss.

Openbaar vervoer
Dus je hep je buik vol van de files, je wil nog eens een boekie kunnen lezen met een bakkie koffie erbij. Je hebt geen zin in verkeersboetes en eigen risico in geval van schade. Dus dan wil je met het ovee. Je moet dan je leasekarretje inleveren, as je met het ovee wil. Maar dan kijk je wel 10 keer uit. Want wellich mot je een boete betalen omdat je de auto voor het verstrijken van het leasecontract, terugbrenkt. Dus ga jij niet met ovee want anders betaal je naast de bijtelling over vorig jaar ook nog eens een boete van enkele duizenden guldens. Maar goed, geen enkele vrije jongen ken het ovee gebruiken voor al zijn karweitjes. Want hij komp daar waar geen enkel bus, tram of metro zal kennen en zal kunnen kommen.

Onze conclusie
Kortom, wij zijn gevangen in een web van enkele dictoriale spinnen. We moeten ze vangen en pletten voordat ze ons vangen en pletten.
Dus rij je lease auto total loss, dan ben je voor veel minder de klos!
 
 
 
 
Jacobes en Van Es laten zich
niet voor de keien schoppen !
Quick Links
  Startpagina
  Vraag & Aanbod
  Gastenboek
  E-mail Webmaster
HomePage De tiepetjes van Koot en Bie De interactieve Koot en Bie Quiz Geluidsfragmenten van Koot en Bie Teksten van Koot en Bie Diversen, waaronder Bibliografie,  Jacobse & Van Es, Gé en Arie, en meer .. Ruilbeurs: gevraagd en aangeboden Koot en Bie Startpagina